Pysäköinti

Kaari on omalla autolla liikkuvan unelmakohde. Kaaressa on runsaasti tilaa pysäköimiseen, yhteensä jopa 1700 autolle. Pysäköintipaikat sijaitsevat kolmella eri paikoitusalueella: pihalla, hallissa sekä kattotasanteella.

Kaaren pysäköinninvalvontaa hoitaa Aimo Park. Ota yhteyttä Aimo Parkkiin tämän lomakkeen kautta tai puh. 020 7812 400 (ark. 8-16).

Pysäköinti on ilmaista ensimmäisen kolmen tunnin ajalta Kaaren parkkihallissa ja kattoparkissa. Pysäköintijärjestelmä perustuu rekisteritunnuksen automaattiseen tunnistukseen. Ajaessasi sisään parkkihalliin tai kattoparkkiin kamera tunnistaa autosi rekisteritunnuksen ja aloittaa pysäköinnin. Sinun ei tarvitse tehdä mitään ajaessasi sisään. Eikä sinun tarvitse tehdä mitään ajaessasi uloskaan, mikäli pysäköintisi on kestänyt alle kolme tuntia.

Viihtyessäsi Kaaressa pidempään kuin kolme tuntia on pysäköinnin hinta tämän ylittävältä ajalta 0,50 €/ 30 min. Pysäköinnin voit maksaa:

  • Maksullisten pysäköintipaikkojen ovien läheisyyteen sijoitetuilla Easy-maksuautomaateill
  • Älypuhelimeen ladattavalla Taskuparkki-sovelluksella tai
  • Kotiin lähetettävällä laskulla, johon lisätään laskutuslisä 5 €/pysäköinti. Lasku lähetetään automaattisesti ellet ole maksanut pysäköinnistä muulla tavalla.

Kauppakeskuksen länsipuolella sijaitsevilla pihaparkkialueilla sallittu pysäköintiaika on myös 3 tuntia. Pysäköitäessä näillä alueilla tulee käyttää pysäköintikiekkoa osoittamaan pysäköinnin alkamisaikaa. Aimo Parkin pysäköinninvalvoja kiertää valvomassa pihapysäköintialueita.


Easy-maksuautomaatin käyttö

Voit maksaa pysäköinnin ennen ulosajoa myös maksuautomaattiin syöttämällä autosi rekisteritunnuksen ja seuraamalla näytön ohjeita.

Mikäli maksuautomaatti ei löydä autosi rekisteritunnusta kahdesti koitettuasi se tarjoaa sinulle mahdollisuuden kuitata pysäköintimaksusi itse. Syötät vain mahdollisimman tarkasti pysäköintisi pituuden automaattiin, jonka jälkeen maksat normaalisti pysäköintisi. Tällä tavoin vältyt jälkilaskulta ja laskutuslisältä.


Taskuparkki-sovelluksen käyttöönotto

Voit ladata Taskuparkki-sovelluksen Android tai iOS -puhelimellesi sovelluskaupasta. Lataamisen jälkeen täytä rekisteröinti sovelluksessa ja hyväksy käyttöehdot. Tämän jälkeen syötä sovellukseesi maksukortin tiedot, autosi rekisteritunnus ja aktivoi kameratunnistus ilman vaadi vahvistus puomilla vaihtoehtoa. Tämän jälkeen voit vaivatta pysäköidä ilman maksuautomaatilla käyntiä ja sovellus veloittaa maksukorttiasi aina oikean pysäköintiajan mukaisesti.

Mikäli sinulla herää kysymyksiä tai ilmenee ongelmia Taskuparkki-sovelluksen kanssa voit olla yhteydessä Taskuparkin asiakaspalveluun: puh. 020 781 2461 (ma-pe 7–21.30, la 9.30-19.30, su 11.30-19.30), taskuparkki@aimopark.fi

Lue täältä useimmin kysyttyjä kysymyksiä pysäköinnistä

PakuKympillä asiakaspysäköinnit

Kattoparkissa ja parkkihallissa asiakas voi pysäköidä ilmaiseksi 3 tuntia. Tämän jälkeen jokainen alkava 30 min on 0,5 € / 30 min. Asiakas voi maksaa ilmaisen ajan ylittävän pysäköintinsä joko maksuautomaatilla (jos auto palautetaan ennen kello 21:00), Taskuparkki-sovelluksella tai kotiin tulevalla laskulla (laskutuslisä 5 €).

Maksuautomaatilla maksaminen onnistuu Visa ja Mastercard korteilla. Käteisellä maksaminen ei ole mahdollista. Maksuautomaattiin voi maksaa vain kauppakeskuksen kattotason ovien aukioloaikoina, joten jos auto palautetaan vasta 21:00 jälkeen niin huolehdithan, että pysäköinti on aloitettu Taskuparkki-sovelluksella.

o   Maksuautomaatit sijaitsevat kattoparkin ovien auloissa.

Taskuparkki-sovelluksella maksaminen onnistuu helposti milloin vain. Rekisteröidyt vain ennen kattoparkkiin ajoa sovellukseen ja syötät maksukortin tiedot ja rekisteritunnuksen, jolle aktivoit kameratunnistuksen. Tämän jälkeen voit ajaa noutamaan pakua kattoparkista ja jättää autosi huoletta parkkiin. Saat saman 3 tuntia ilmaista pysäköintiä, jonka jälkeen Taskuparkki veloittaa korttiasi ulosajaessa, mikäli ilmainen aika on ylittynyt. Näin vältät maksuautomaatilla käymisen. Huomioithan, että mikäli et halua käyttää Taskuparkki-sovellusta jatkossa pysäköintiesi maksamiseen, niin tulee rekisterikilven kameratunnistus poistaa käytöstä sovelluksesta.

Parkkihallin ja kattoparkin maksimi ajokorkeus on 2,3 m.

Sähkö- ja vähäpäästöiset autot

Kaaressa on pysäköintialue vähäpäästöisille autoille ja 25 sähköauton Plugit-latauspistettä lähellä liukutasojen sisäänkäyntiä. Sähköautojen lataus on maksullista ja vaatii Plugit-sovelluksen. Sähköautojen lataus on mahdollista kauppakeskuksen aukioloaikoina kello 7-23. Sähköautonlatauspisteissä on ohjeet tolppien toiminnasta. Latauspaikkojen käyttämä ampeeri- ja kilowattimäärä on 3 x 30 ampeeria (eli noin 20 kW).

Lisäksi parkkihallista löytyy sähköautojen ABC-suurteholatausasema jossa on 12 sähköauton latauspistettä. Nämä ovat avoinna 24h. Tällä sähköautojen latausasemalla lataus onnistuu parhaimmillaan minuuteissa. Latausaseman dynaaminen tehonjako (800 kW) mahdollistaa tehokkaimman mahdollisen lataamisen usealle yhtäaikaisesti lataavalle autolle. 

Inva- ja perhepaikat

Invapaikat löytyvät parkkihallista, sisäänkäynnin läheisyydestä. Liikkumisesteisen pysäköintitunnusta ja henkilökorttia näyttämällä saat Prisman infosta 5 h veloituksetonta parkkiaikaa. Pysäköintitunnuksen lisäksi todistamiseen riittää jokin muu virallinen dokumentti, joka osoittaa oikeuden liikkumisesteisen pysäköintiin. 

Kaaressa on tarjolla myös leveämpiä perhepaikkoja, jotta lastenvaunujen ja ostoskärryjen kanssa olisi helpompaa kulkea autolle ja takaisin. Perhepaikat sijaitsevat sisäänkäyntiaulojen läheisyydessä.

Vinkki arjen helpottamiseksi: ostosreissun yhteydessä voit pesettää autosi kätevästi Timantti Autopesussa -1. kerroksessa. Timantti Autopesu tarjoaa ilmaisen pysäköinnin autosi pesun ajaksi.